Invitation til 100 års jubilæum og foredrag

Den katolske kirke på Nørrebro, har i år 100 års jubilæum. Nu får vi mulighed for en indsigt i, hvad der er sket de sidste 100 år i Sakramentskirken. Undertegnede holder foredrag om de to store kunsthåndværkere, som begge har sat sine aftryk i dansk design:

Francesco Mogens Ballin og Just Andersen
i Sakramentskirken, Nørrebrogade 27, 2200 København N
Den 10. oktober 2017 kl. 19:00 til ca. 21:30

Bliv klogere på dansk kulturarv
Foredraget i Sakramentskirken giver mulighed for at komme tæt på en kulturarv – et alter, en bispestav og en evighedslampe, som skal bevares for eftertiden og gøres kendt i den brede danske befolkning.

Få indblik i to store kunsthåndværkere:
Den gavmilde giver, Francesco Mogens Ballin (1872-1914) og
designeren og skaberen, Just Andersen (1886-1943).

Foregangsmænd inden for dansk kunsthåndværk
Francesco Mogens Ballins særlige sans for materialer og evne til at inddrage andres kunstneriske ekspertise skabte et vækstcenter, hvor han gjorde brug af en række billedkunstneres bud på arbejdet med dekorativ kunst og skabte grobund for senere verdensnavne som Georg Jensen og Just Andersen.

Alteret i Sakramentskirken er det største af Just Andersens værker, et kæmpe gennembrud for hans talent, og det skabte respekt om ham og gav adgang til de store verdensudstillinger. Arbejdet med alteret blev udført i perioden 1915 til 1917.

Udover at donere penge til alteret i Sakramentskirken startede Francesco Mogens Ballin i 1914 en indsamling, så den katolske kirke i Bredgade, København, kunne få en bispestav. Efter Francesco Mogens Ballins død blev opgaven løst i forening mellem Just Andersen og Poul Gauguins søn, Jean René Gauguin.

Historie og indblik

Vi er også i den heldige situation, at gæsterne denne aften kan få lejlighed til at se bispestaven, som tilhører den katolske kirke i Bredgade, København. Derudover er det muligt, at I medbringe Just Andersen arbejdere, som jeg gerne vil give en bedømmelse af.

De bedste hilsner
Poul Erik Bermann, formand og stifter af Just Andersen Selskabet af 13. juli 2012.

Arrangør: Just Andersen Selskabet af 13. juli 2012
Dette arrangement er gratis.

Husk: det kan være vanskeligt at finde en p-plads ved Sakramentskirken, så kom i god tid.

Dette indlæg blev udgivet i Just Andersen. Bogmærk permalinket.